تعديلات في نظام كفالة العائلة الكندي .. الزوج أو الزوجة

أحد بنود كفالة الزوجة او الزوج تم تغييره أو بالأحرى تم إلغاؤه …
قبل مااتكلم عن التغيير .. خليني اتكلم عن القانون نفسه ..
Family sponsorship … الكفالة العائلية
بيتيح القانون الكندي للمواطن الكندي او المقيم فرصة كفالة أفراد عائلته من الدرجة الأولى …
– الأب او الأم
– الأولاد تحت ال ١٨ سنة
– الزوجة او الزوج

النهاردة هنتكلم عن كفالة الزوج او الزوجة …
وهو حق مكفول لكل مواطن او مقيم … مادامت قد توفرت الشروط …
١- أن لا يكون مقدم الطلب هو نفسه قد حضر إلى كندا عن طريق نفس البرنامج .. يعني مايكونش هو نفسه كان مكفول … واذا كان حضر إلى كندا عن طريق الكفالة .. فلازم يعدي خمس سنوات على تواجده في كندا ليُسمح له بكفالة زوجته او زوجه

يعني ايه .. انا تزوجت وحدة كندية … عملتلي كفالة وجابتني كندا … بعد فترة الأمور مامشيتش بينا وتلخبطت وحصل انفصال … لادم يعدي خمس سنوات على تاريخ وجودي في كندا قبل مااقدر اقدم انا على كفالة زوجة لي .. وضحت؟

٢- لازم اكون قادر ماليا على مصاريفي انا بداية وبعدين على مصاريف الزوجة … يعني ماينفعش اكون عايش على المساعدات الحكومية واطلب كفالة زوجة …
ولو كنت قادر ماديا الان .. بس في الماضي أحد الذين كفلتهم اخذ مساعدات من الدولة أثناء سنوات كفالتي لهم .. لازم ارجع المبالغ دي كلها للدولة علشان اقدر اكفل حد جديد …

٣- طبعا لازم اكون مواطن صالح .. مافيش أحكام وبلاوي … معرفش بصراحة اللي عليه أحكام ايه النظام بالنسبة ليه

٤- طبعا ماينفعش تكون متزوج اصلا 🙂 هتتزوج اثنين هتروح ورى الشمس

٥- بعد كل ده .. لازم بقى تثبت للحكومة انكم فعلا متزوجين .. يعني انت مش مجرد كوبري لتقديم فرصة الهجرة لغيرك .. سواء بمقابل مادي او خلافه … او حتى مايكونش مضحوك عليك وبيتم استخدامك ككوبري وانت مش حاسس وواقع لشوشتك في الغرام الزائف 🙂

عدينا كل اللي فات ؟ أمورنا تمام؟؟ … بعد كده … مطلوب منك تعهد انك تصرف عليها لمدة ٣ سنوات .. سواء استمرت الحياة الزوجية بينكم او لا … انت مسؤول عن مصاريفها مسؤولية تامة .. ولو اخذت اي مبالغ من الدولة كإعانة ليها .. الدولة هتطالبك انت بيها … يعني خد بالك … ٣ سنوات مسؤولية تامة ..

في المقابل … مطلوب منها هي الاستمرار في العلاقة الزرجية بينكم لمدة سنتين علشان تقدر تحتفظ هي بعد كده على الإقامة الكندية ..
يعني لو توترت العلاقة بينكم بعد سنة من مجيئها … ممكن تبلغ انت عن انتهاء العلاقة … وهي ممكن تخسر إقامتها ويتم ترحيلها

الجزئية الأخيرة دي هي اللي تم تعديلها امبارح … الحكومة الليبرالية لغت شرط السنتين ده … مابقاش فيه شرط استمرار العلاقة لمدة سنتين على الشخص المكفول …

مبروك …

ملحوظة: ينطبق هذا القرار على الجميع 

هذه المقالة كُتبت في التصنيف قوانين الهجرة والجنسية. أضف الرابط الدائم إلى المفضلة.

  1. هانى كتب:

    معلش أما عندى سؤال بخصوص الاطفال المولودين فى كندا .. هل لو تم الطلاق او الانفصال بين الوالدين وعاد احد الطرفين الى بلده … هل من حق الطرف المتواجد فى كندا ان يطالب بإرجاع المولود الى كندا باعتبار أنه كندى المولد ؟
    ارجو الاجابة لو تكرمت
    شكرا

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      محتاج محامي يجاوب على سؤال زي ده

      اللي أعرفه انا .. ان الطفل الكندي ممنوع يطلع برة كندا الا بعد موافقة الوالدين .. حتى لو كانوا منفصلين

      لكن لو كان المولود برة فعلا .. ماعرفش الإجراءات ايه … عموما السفارة الكندية في البلد اللي هو فيها ممكن تفيد أفضل مني

  2. houssem كتب:

    اخي انا تحصلت على تأشيرة عقد عمل داخل كندا هل ممكن استقدام زوجتي وبعد كم شهر

  3. هدف كتب:

    السلام عليكم
    في حالة زواج كندي من عربيه ما هي الإجراءات حتى يستطيع جلبها الى كندا وكم المده حتى تستطيع المجيء الى كندا ولكم جزيل الشكر

  4. Mona كتب:

    ملخص مفيد وجميل شكرا لك،
    لو اتنين تعرفوا على بعض عن طريق النت وجاء الرجل ( الغير كندي) الى كندا لزيارة الفتاة الكندية بهدف التعارف، هل بيقدروا يتزوجوا زواج كندي رسمي وشرعي في كندا ولا لازم بره كنده كون الرجل قادم بفيزة زياره ؟
    وسؤالي التاني ما هو الوضع لو كان عنده طفل من زواج سابق؟ هل تستطيع الفتاة كفالتهم معا؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      ممكن يتزوجوا داخل كندا … وممكن يقدموا بناء على العقد ده طلب كفالة وهو داخل كندا … ولما يستلموا الطلب ممكن بعد كده يقدم على تصريح عمل مؤقت ويشتغل بيه داخل كندا لغاية مايتم البت في طلب الكفالة بتاعهم …

      جميع الأولاد الأقل من 22 سنة ممكن اضافتهم إلى طلب الكفالة …

      طبعا الكلام أعلاه كله اعتمادا على وجود كل الأوراق الرسمية التي تثبت الزواج وتثبت ابوة الزوج للطفل … وتثبت حضانته له او موافقة ام الطفل على ذلك …. الخ الخ …. يعني ندخل على صفحة لم شمل الأسرة ونشوف ايه الأوراق المطلوبة ونتأكد بس ان احنا هنقدر عليها …

      بالتوفيق

  5. Mona كتب:

    ملخص مفيد وجميل شكرا لك،
    لو اتنين تعرفوا على بعض عن طريق النت وجاء الرجل ( الغير كندي) الى كندا لزيارة الفتاة الكندية بهدف التعارف، هل بيقدروا يتزوجوا زواج كندي رسمي وشرعي في كندا ولا لازم بره كنده كون الرجل قادم بفيزة زياره ؟

  6. رعد محمود كتب:

    الرجل لديه تاشيرة زيارة عمل ويستطيع دخول كندا وحاب يخطب فتاة عربية لاجئة تمت الموافقة على لجوئها وقدمت للحصول على الاقامة الدائمة ولكنها لم تستلم البطاقة بعد ولاتزال تستلم معونات من الحكومة الكندية.
    السؤال: هل تستطيع كفالة هذا الرجل الذي يريد الزواج منها ؟
    وهل يستطيع هو التقدم لرخصة العمل المؤقتة (المفتوحة)؟
    وهل مطلوب منها اثبات امكانيتها المادية والسكن وغير ذلك؟ (هي تعيش على المساعدات)
    ولكن خطيبها لدية امكانية مالية يستطيع فتح حساب بنك لانه مسجل شركة في بريتيش كولومبيا وياتي بتاييد رصيده لتجاوز عقبة الامكانية المالية؟
    جوابكم يجمع رأسين بالحلال ولكم جزيل الشكر

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      أنصحك بسؤال محامي متخصص في مواضيع لم الشمل العائلي

      حسب القانون … لا تستطيع هذه الفتاة كفالة زوجها … لكن … ربما يكون هناك مخرج قانوني لا علم لي به

      بالتوفيق

      • رعد محمود كتب:

        الاخ عبدالرحمن المحترم
        اشكر لك اهتمامك باستفساراتنا واشكرك على الوقت في الاجابة عليها. تمنياتي لك بالتوفيق وصلني الرد ومشكور جدا

  7. نهي كتب:

    هل الزوج ممكن ياخد الجنسيه ويديها للأولاد وبعد كده يرحل الزوجه علي بلدها قبل ما يديها الجنسيه

  8. خالد كتب:

    مشكور على مجهودك ..بس اموت واعرف منين بتجيب هذا الكلام 👇👇👇

    ولو كنت قادر ماديا الان .. بس في الماضي اخذت مساعدات من الدولة .. لازم ارجعها كلها علشان اقدر اكفل حد جديد

    يا استاذي الكريم انت مدونتك مشهورة …وجهودك المبذولة لتوعية الناس لا ينكرها الا جاحد….وانا متأكد انك ماتقصد تضلل الناس ..فلذلك ارجو منك التأكد من اي حرف تكتبه قبل كتابته…

    ولو عندك دليل على موضوع انك ترجع المساعدات الحكومية اللي اخذتها في السابق ارجو كتابته ووضع الرابط…وارجو اني اكون غلطان…مع اني متأكد مليار بالمية انه هذا الكلام لاوجود له…
    السرط الرئيسي انك ماتاخذ مساعدات حكومية..وليس انك ترجع اللي اخذته في الماضي…

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      كل سنة وانت طيب ياخالد …
      انت معاك حق … المفروض يتم توضيح الكلام علشان مايتفهمش بطريقة غلط
      وإن شاء الله هاعدل الكلام …
      المقصود ان لو أي حد من اللي كفلهم قبل كده اخذوا معونات من الدولة وهم مازالوا في سنوات تعهده بكفالتهم … لازم يرجع المبالغ دي للدولة قبل مايقدر يكفل شخص جديد

      شكرا لك

  9. خالد كتب:

    اسف نسيت اقلك كل عام وانت بخير

  10. كم وقت تحتاج كفالة الزوجة من وقت التقديم حتى السفر اذا كانت كل الأوراق المطلوبة كاملة وكل شيء تمام وماهي الإجراءات في سفارة كندا في لبنان
    هذا الكلام للسوريين
    وشكرا الك من القلب

  11. سلام عليكم
    لو سمحت ممكن تجاوبني على سؤالي انا من المغرب وتعرفة على شب رح يروح على كندا ليكمل دراسته بس بدو يتزوجني لروح معو … هل يمكن ؟و كيف دالك؟

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.