بشرى سارة … التعديلات الخاصة باللغة والمعرفة – الجنسية الكندية

زي مااحنا عارفين … او على الأقل المتابع مننا عارف …. يوم الأربعاء القادم إن شاء الله – 11 أكتوبر 2017 – سيتم تطبيق أكثر من بند من بنود قانون الجنسية الكندي الجديد …

للتعرف على هذه التعديلات … فضلا اضغط هنا

من ضمن التعديلات دي تعديلات خاصة بالعمر اللي مطلب منه تقديم إثباتات إتقان إحدى اللغتين الفرنسية أو الإنجليزية .. وكمان اجتياز امتحان المعرفة الكندي ….


القانون الحالي كان بيشترط على اللي أعمارهم بين 14 و 64 سنة تقديم إثبات اللغة .. واجتياز الإمتحان
ابتداء من يوم الأربعاء القادم سيتم تغيير هذا الشرط ليصبح ملزما فقط على اللي أعمارهم بين 18 و 54 سنة …
السؤال كان … ياترى التغيير ده هيكون على الطلبات الجديدة فقط … والا هتشمل الناس اللي قدموا قبل كده ولسة ماخلصوش الإجراءات وامتحنوا ؟

انا سألت السؤال ده لحساب وزارة الهجرة الكندية على تويتر ….

وكانت الإجابة …. أن التعديلات الجديدة سيتم تطبيقها على الطلبات الحالية والجديدة …. يعني لو كان عمرك أقل من 18 أو أكبر من 54 … ولسة مادخلتش امتحان الجنسية …. خلاص .. مابقاش مطلوب منك … وانتظر التعلميات منهم بالنسبة للخطوات القادمة

بالتوفيق للجميع

Facebook Comments
هذه المقالة كُتبت في التصنيف قوانين الهجرة والجنسية. أضف الرابط الدائم إلى المفضلة.

6 تعليقات على: بشرى سارة … التعديلات الخاصة باللغة والمعرفة – الجنسية الكندية

  1. Mu كتب:

    السلام عليكم

    اولا اشكرك جزيل الشكر على ماتقدمه من مجهود
    عندي استفسار بعد مشاهده فيديو لك اعتقد انه بعد تقديمك لاختبار الجنسيه انهم طلبو منك جميع جوازات سفرك السابقه قبل حصولك على الجنسيه هل هذا صحيح ؟ سؤالي هنا اذا لم اكن امتلك جوازت السفر القديمه هل هذه مشكله اتمنى ان تفيدني

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      بتبلغهم بالكلام ده وتقوللهم السبب في ان الجوازات مش معاك … وهم هيشوفوا هيتصرفوا معاك ازاي

      تفرق اذا كان الجواز اللي مش معاك هو الجواز اللي دخلت بيه كندا … او الجواز اللي مش معاك هو جواز سفر قديم قبل دخلوك كندا …

      وتفرق لو عندك صورة منه او مافيش خالص

      يعني كل حالة ليها حسبتها

  2. Mu كتب:

    اخوي عبدالرحمن اول فيزا حصلت عليها للهجره كم كانت مدتها بمعنى اخر بعد حصولك على استيكر الفيزا على جواز السفر كم كانت المده التى يتوجب عليك السفر لكندا.

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      صلاحية التأشيرة بيعتمد على حاجتين
      1- صلاحية جواز السفر بتاعك …
      2- صلاحية الفحص الطبي بتاعك ..

      صلاحية التأشيرة بتكون التاريخ الأقرب من التاريخين أعلاه

  3. Mu كتب:

    اسال الله ان يوفقك انت واسرتك ^_^

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *