وتم اعتماد قانون الجنسية الجديد في كندا … Bill C-24


وتم اعتماد القانون الجديد للجنسية الكندية … كما توقع البعض أن يتم اعتماده قبل شهر يوليو …. ومن جديد .. هذه أهم ملامح التغيير على القانون …

1- لا يمكن التقديم على الجنسية الكندية الا بعد قضاء مامجموعه 4 سنوات كاملة في كندا في آخر 6 سنوات قبل التقديم … في السابق كان القانون يتطلب قضاء مامجموعه  3 سنوات في كندا في آخر 4 سنوات قبل لاتقديم

2- قضاء 183 يوم في كندا في كل سنة ميلادية من السنوات الأربعة المطلوبة أعلاه … لم يكن مثل هذا الشرط موجود في السابق

3- شرط اجادة إحدى لغتي كندا الرسمتين .. الإنجليزية أو الفرنسية … أصبح مطلوبا من 16-64 سنة … في السابق كان من 18-54 سنة فقط

4- لا يتم احتساب أي يوم تم قضاؤه في كندا قبل الحصول على ال PR من صمن ال 4 سنوات المطلوبة أعلاه … سواء كنت طالب بتدرس أو بتشتغل بتأشيرة عامل …. في السابق كان كل يوم تقضيه في كندا يعادل نصف يوم من الأيام المطلوبة للتقديم للجنسية

5- يجب على من يتقدم للحصول على الجنسية من متعددي الجنسيات أن يتعهد بالبقاء في كندا … جملة ماكنتش موجودة في القانون السابق … ومش مفهومة الى الآن

6- تم إعطاء صلاحيات للوزير بأن يسحب الجنسية من أي مواطن كندي متعدد الجنسيات في حال ثبوت أنه خطر على الأمن القومي الكندي … دون الحاجة إلى حكم محكمة لسحب الجنسية من هذا الشخص

7- يتم اعتماد هذه التعديلات خلال سنة من تاريخ إعتماد هذا القانون .. يعني يوم 19 يونيو 2015

 

 

Facebook Comments
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
هذه المقالة كُتبت ضمن التصنيف قوانين الهجرة والجنسية. الوسوم: , . أضف الرابط الدائم إلى المفضّلة.

  1. Dr Hala كتب:

    السؤال الان هل سيتم تطبيق القانون على الناس اللى هتقدم بعد صدور القانون ولا على كل الناس
    هل شروط تجديد البى ار اختلفت ولا لسه زى ما هى يعنى الناس اللى زى حالاتنا كده وضعهم ايه؟؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      زي ماهو مكتوب في النقطة رقم 7 … أي حد هيقدم على الجنسية بعد تاريخ 19 يونيو 2015 … هيتم تطبيق القانون الجديد عليه ..

      البي ار مش داخل في الموضوع ده … ولسة زي ماهو … رغم اني متوقع ان يحصل عليه تعديل هو كمان في القريب .. والله أعلم

  2. Dr Hala كتب:

    اكيد ربنا يستر

  3. Dr Ahmed كتب:

    يعني بس لازم نقعد في كندا بس 6 شهور( 183 يوم) في السنه مش السنه كلها (365 يوم) . يعني مدة الاقامة الاجمالية هي سنتين بس مقسومين على اربع سنوات اي 6 شهور لكل سنه؟؟

    السؤال هو هل لازم نقعد اربع سنوات كاملة في اخر ست سنوات؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      يادكتور أحمد شرط ال 183 يوم دي مختلفة عن شرط الأربع سنوات …
      فالمطلوب أن تستقر في كندا عددا من الأيام يعادل 4 سنوات كاملة في خلال آخر ستة سنوات … يعني 1460 يوم

      أما الشرط الثاني .. فيتطلب أن تكون المدة التي قضيتها في السنة 183 يوما أو أكثر .. كي يتم احتسابها كسنة ..

      يعني .. لو قعدت في كندا 3 سنوات كاملة بالتمام والكمال … وبعدين قعدت في كل سنة من السنوات ال 3 اللي بعدها 4 شهور في كل سنة … بكده تكون قعدت الأربع سنوات فعلا .. لكنك لم تحقق شرط ال 183 يوم في أربع سنوات من الستة .. فمش هيتم قبول ملفك …

      يارب تكون وضحت يادكترة ..

  4. حميد عزيز كتب:

    هل تم تطبيق الاربع سنوات لتقديم على الجنسيه الكنديه ومن اي تاريخ يتم تطبيقه
    ولكم الشكر

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      ماهو متوفر من معلومات ان القرار لم يطبق بعد …
      من الأفضل مراجعة صفحة CIC باستمرار …
      سيتم إعلان موعد تطبيق القرار … فور اتخاذ قرارا بذلك الموعد ..

      من المتوقع ان يكون في يونيو 2015

      والله أعلم

      • خديجة كتب:

        ارجوك ان مواطنة جيت لكندا البرتا ادمنتون في 21 أكتوبر 2011 ورجعت لبلادي 28 ديسمبر 2011 ورجعت لكندا 14 فيفري لكندا 2012 ورجعت لبلادي 06جوان وجيت لكندا 15 أكتوبر 2012 ونزلت لبلادي 31 أكتوبر 2012 ورجعت لكندا 5 جانفي 2013 ونزلت لبلادي 28ماي ورجعت لكندا 13 اوت 2013 ونزلت لبلادي 19 جانفي 2015 ورجعت لكندا 26 فيفري 2015 ونزلت لبلادي 9 اوت ورجعت لكندا 2 سبتمبر 2015 يا ريت تساعدني كم عندي من يوم في حساب الجنسية وهل سنة2011 و2012 محسوبة ولا وشكرا جزيلا

        • عبدالرحمن الطويل كتب:


          حسب التواريخ أعلاه … المحسوب لكِ من الأيام كالآتي … حتى تاريخ اليوم 16 إبريل 2016 ..

          2011 .. 69 يوم
          2012 .. 131 يوم
          2013 .. 285 يوم
          2014 .. 365 يوم
          2015 .. 305 يوم
          2016 .. 106 يوم …

          المجموع … 1261 يوم …
          والسنين المحسوبة … هم 2013 و 2014 و 2015

          تقدري تقدمي على الجنسية يوم 1 نوفمبر 2016 .. لو ماخرجتيش طبعا تاني برة كندا خلال الفترة من اليوم وحتى تاريخ 1 نوفمبر

  5. ماريا كتب:

    هل يحق لمن عاش في كندا 4 سنوات متتالية بالتمام والكمال ان يقدم من بعدها طلب الجنسية ام انه ملزم ان يلتزم بمدة الست سنوات متتالية؟ لانه في القانون القديم لم نكن ملزمين بال4 سنوات

    وشكرا

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      التقديم بيكون ممكن بمجرد قضاء عدد الأيام المطلوبة …
      هم فاهمين ان الناس صعب عليهم التواجد في كندا لمدة أربع سنوات متواصلة دون الخروج من كندا لأي سبب كان
      علشان كده بيدوا الناس فرصة انه يكملوا الأربع سنوات المطلوبة في فترة ست سنوات .. يعني بيدوهم سنتين زيادة لأي ظرف طارئ

      لكن لو الواحد كان قادر ان لا يغادر كندا لمدة اربع سنوات متواصلة … فالتقديم متاح فورا له

  6. alowaisi كتب:

    بالنسبه للبند رقم خمسه اللي بيقول – يجب على من يتقدم للحصول على الجنسية من متعددي الجنسيات أن يتعهد بالبقاء في كندا …
    لو تم التنازل عن الجنسيه الأم بيحث يصبح لا يوجد له اي جنسيه اخرى الا الجنسيه الكنديه
    هل سيبقى هذا الشرط

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      زي ماكتبت جنبها … الجملة مش مفهومة وعليها جدل كبير ‘لى الآن … ومحاكم وقضايا …
      نستنى شوية كده وكله هيبان

  7. mina كتب:

    في حالة اني عملت landing في النص الثاني من السنة وباقي الايام لنهاية العام لا يكمل ١٨٣ فماذا عن هذه الفترة؟؟!!!

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      بيتم حساب الأيام ليك … لكن السنة مابتتحسبش كسنة من الأربع سنوات المطلوبة

  8. الأخوه الكرام…مشكورين علي المعلومات الكثيره ولكن لم يتطرق في القانون الجديد والتعديلات عن موضوع الولاده لأبوين غير كنديين او غير مقيمين في كندا الله يبارك فيك خبرني بس التعديلات شملت هذا الموضوع موضوع الولاه بكندا لأبوين دخلوا بفيزا زياره أم لا؟ أرجو الرد سريعا بارك الله فيكم جميعا..حيث أن اهتمام العرب الغير مقيمين بكندا والغير كنديين بموضوع الولاده مهم وكان من الضروروي توضيح نقاط تعديل القانون …مشكورين علي هذا المقال والمجهود الرائع واستجابتكم الفوريه للرد…الرجاء التأكد من موضوع الولاده لأبوين غير مقيمين وغير كنديين مجرد الدخول بفيزا زياره عاديه ما هو موقف الطفل في هذه الحاله أرجو الرد حيث ان السفاره ترفض الرد علي الموضوع لأسباب غير مفهومه و أزا ممكن في محامي هجره او شي نستفسر منه…يكون جزيل الشكر ليكم

  9. سناء كتب:

    بتاريخ ٢٦ اب كملنا ٣ سنوات في كندا ( مع قضاء) شهر من كل سنه في لبنان .. هل نستطيع التقدم للجنسيه ؟ ام علينا الانتظار سنه بعد ؟ وشكرا

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      حسب القانون الجديد … المطبق حاليا …. التقديم بعد أربع سنوات مش ثلاثة

      وزي ماحضرتك عارفة … كل يوم بتقضيه برة كندا مابيتحسبش … فحضرتك حسابيا لسة ماكملتيش ال 3 سنوات أصلا …. عموما القانون الجديد بيشترط أربع سنوات … فإن شاء الله تقدري تقدمي في 26 نوفمبر 2016 .. باعتبار انك هتاخدي اجازة كمان السنة الجاية ان شاء الله

      الا اذا الليبراليين غيروا في القانون زي ماوعدوا بعد استلام الحكم !

  10. Khaled abed كتب:

    الحين انا لو قعدت الاربع سنوات كاملين بقدر اقدم على الجنسية بعديها علطوول معلش تفهمني ايش ٦ سنين بظبط و هل بقدر اقدم على الجنسية انا طالب و بدي اروح ادرس هناك و اخذ الجنسية و ايش موضوع النص يوم؟؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      المطلوب هو قضاء 1461 يوم في كندا في مدة أقصاها 6 سنوات …
      يعني …. السنة بتنحسب بمرور 365 يوم ليك على الأراضي الكندية …. مش بمجرد مرور 12 شهر وخلاص … وضحت؟

      طبعا الكلام أعلاه ده لأصحاب الإقامة الكندية .. ال PR
      أما الطلاب و من لديهم عقود عمل … فلاينطبق عليهم هذا الكلام .. لأنه لا حق لهم في الجنسية الكندية أصلا …

      النص يوم كان في القانون القديم بينحس لكل يوم قضاه الشخص في كندا قبل حصوله على الإقامة الكندية … يعني لو قعدت في كندا وانت طالب مدة 600 يوم … وبعدين حصلت على الإقامة … ماتقدرش تحسب ال 600 يوم دول من ضمن ال 1461 يوم اللي تكلمنا عنهم فوق … يعني ماتقولش لنفسك انا باقيلي 1261 يوم بس واقدر أقدم على الجنسية …
      في القانون الحالي .. ال 600 يوم دول مش محسوبين أصلا في طريقك للحصول على الجنسية … وتبدأ حساب ال 1461 يوم منذ حصولك على الإقامة الكندية ..
      في القانون السابق … كان بيقولك حرام تضيع عليك الأيام اللي قضيتها وانت طالب في كندا … وبيحسبلك ال 600 يوم كأنهم 300 يوم …. وتبقى مطالب ب 1161 يوم بدل ال 1461
      بس في جميع الحالات .. لازم ال 1461 يوم يكون قضيتهم في كندا في مدة أقصاها 6 سنوات

      لخبطتك زيادة والا ايه 🙂

  11. ام تولين كتب:

    السلام عليكم
    اذا انا ولدت في كندا هل احصل على الأقامة الكندية!؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      اللي اعرفه ان مواليد كندا بيطلعلهم جواز كندي مش بس إقامة !

      هل انتي تولدتي في كندا بس الأهل مثلا ماطلعوش جواز سفر ليكي؟ هل معاكي اي اثبات بأنك مواليد كندا ؟

      معرفش بصراحة الإجراءات ايه والا الحالة ايه .. ياريت حضرتك تدوري في موقع cic وتشوفي

  12. ام تولين كتب:

    وهل استطيع تغيير تأشيرتي من سائح الى دراسه بعد وصولي الى كندا ؟
    وهل فترة دراستي بكندا تعتبر محسوبه من ضمن السنوات الاقامه المطلوبه للحصول على جنسيه كنديه؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      بالنسبة للقانون .. فأي يوم في كندا بدون إقامة غير محسوب لما تقدمي عالجنسية

  13. سؤال كتب:

    اذا درست في كندا لمده اربع سنوات متواصله ب تأشيره student هل استطيع بعدها التقديم على جنسيه

  14. طارق كتب:

    السلام عليكم

    استاذي انت قلت ان :

    أما الطلاب و من لديهم عقود عمل … فلاينطبق عليهم هذا الكلام .. لأنه لا حق لهم في الجنسية الكندية أصلا …

    ..

    و ان اللي بيسافر كندا بفيزا طالب ما يصير يتقدم

    انا جنسيتي جزر القمر و عايش فالامارات و ابغي اكمل دراسة في كندا و في نفس الوقت اطلب الحنسيه .. شو الخطوات اللي تنصحني فيها؟

  15. عمرو كتب:

    اخي الكريم هل شروط تجديد الاقامه الكنديه مثل السابق 730 يوم بكندا في خلال 5 سنوات ؟ شكرا

  16. heba كتب:

    السلام عليكم
    هل شمل تعديل الولاده لاب وام غير ميقيمين بعدم اهليه حصول المولود على الجنسيه الكنديه ؟؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      وعليكم السلام ورحمة الله

      مواليد كندا كندي … بغض النظر ابوه وامه ايه

  17. jackline كتب:

    انا حصلت على الpr انا و اسرتى فى يوليو 2014 و قعدت فى كندا 40 يوم فقط ثم رجعنا الى مصر لان حماتى مرضت بمرض السركان اللعين و للأسف لا يوجد لها غير زوجى هو الذى يرعاها رعاية كامله … و لكن ماذا نفعل ؟! نحن حتى الان فى مصر و ال pr كده هتضيع مننا …. هل من مخرج ؟!

    • عبدالرحمن الطويل كتب:

      بداية .. ربنا يشفيها يارب ويخليها ليكم ويبارك فيها وفيكم … الخير موجود تحت أقدامها بدون شك .. أكتر من أي مكان تاني

      بالنسبة لكندا … ال pr لسة ماضاعتش … قدامكم فرصة لغاية يوليو ٢٠١٧ … ترجعوا فيها كندا بدون اي مشاكل … شروط تجديد ال pr التواجد في كندا لمدة سنتين في خلال اخر خمس سنوات …

      ولو ماكانتش الظروف لسة بتسمح بكده … اعتقد مراسلة وزارة الهجرة لاطلاعهم على الظروف احسن حل … ممكن كمان تتواصلوا مع محامي وتاخدوا رأيه .. اللي اعرفه ان كندا بتراعي الظروف الاستثنائية دي .. بس لازم تعرفوا بس ايه المطلوب منكم علشان توثقوا الظروف دي وتثبتوها ليهم

      بالتوفيق يارب وتمنايتي لها بالشفاء التام يارب في أسرع وقت

  18. كنداوي كتب:

    لوسمحت ياهندسه ليا سؤال مهم
    انا قعدت في كندا خمس بالظبط ومعايا البي ار من خمس سنين
    لسه مقدمة علي الجنسيه
    هل املي الابليكيشن علي اخر اربع سنين ولا الخمسه
    العناوين علي اخر اربع سنين ولا الخمسه

  19. سعد أحمد كتب:

    1095 يوم ..بعدين يحق لك تقديم طلب الجنسية

  20. حمزه كتب:

    انا موجود في كندا دراسه و معايا جوزتي ليا سنه و شهرين جوزتي حامل لو ولدت في كندا طفل بياخذ جنسيه انا نبي نعرف يمكن للطفل انا يعطي للام و الأب جنسيه او لا يرجه رد لانه في غاية الأهمية و شكراا

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      أهلا بك أخ حمزة …
      الولد ممكن يعطي الأم والأب الجنسية … بس الإجراءات طويلة شوية .. ممكن توصل لعشر سنوات أحيانا
      عليك بموقع الهجرة الكندي .. فيه تفاصيل أكتير عن الموضوع ده

      تحياتي

  21. رانيا كتب:

    اناواسرتى حصلنا عل ال pr يناير 2014 وقضينا فى كندا 60 يوم فقط ورجعنا الامارات لحين ان تنتهى دراسه ابنتى الثانويه فى يونيو 2017 وبعدها نعود مره اخرى لدخول ابنتى الجامعه ف كندا ..لكن عند عودتنا سيبقى من ال5 سنوات سنه و8اشهر فهل يمكن ان تجدد ال pr اذا اقامتنا السنه و8 اشهر بجانب ال 60 يوم السابقه مع العلم سيبقى عل اكمال 730 يوم شهرين ..ف

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      طيب الاجابة هتكون من شقين …
      1- الفائدة الوحيدة لل PR … هي دخول كندا … بس … وطبعا علشان تقدم على الجنسية بعد كده … غير كده .. مالوش أي لازمة .. يعني لو قعدتم في كندا بدون خروج .. مش هتفرق معاكم وماحدش هيسألكم عنه أصلا

      2- تجديد ال PR بيتطلب التواجد في كندا لمدة 730 يوم في آخر خمس سنوات … مش محددة بتاريخ صلاحية ال PR ..

      بالمختصر .. لو انتم في كندا ومش هتطلعوا منها … ماتشغلوش بالكم بصلاحية ال PR وتقدموا على التجديد أول ماتكملوا ال 730 يوم …

      ولكن … التخوف الوحيد من ان موظف الهجرة في المطار يتعنت معكم أثناء دخولكم لكندا .. كون المتبقي في ال PR أقل من سنتين … لكن في الغالب بتمشي …

      بالتوفيق إن شاء الله

  22. rose كتب:

    تحية طيبة لو سمحت انا احمل الجنسية الكندية ولكن اخدتها من والدتي ولم اولد في كندا انا الان حامل وسانجب طفلي خارج كندا هل يحصل على الجنسية الكندية وهل هناك طريقة ليحصل عليها عن طريق توكيل محامي ولك الشكر والتقدير

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      ألف مبروك الحمل .. ويارب تقومي حضرتك والبيبي بألف سلامة …

      حسب معلوماتي المتواضعة ..
      المولود لأب أو أم كندي يحصل على الجنسية الكندية بغض النظر عن مكان الميلاد …
      أنصح حضرتك بالتواصل مع السفارة الكندية في البلد اللي حضرتك فيها … والسؤال بنفسك ..

      معرفش صراحة اذا كانت الحكاية محتاجة لمحامي .. أعتقد انها تخلص في السفارة عندك ..

      أو ممكن جدا تقري أكثر في موقع http://www.cic.gc.ca/

      ألف مبروك مجددا

  23. ام عدنان كتب:

    السلام وعليكم انا كان معاي اقامه كنديه حصلت عليها 2005 وولدت بنتي في كندا ب2006 ثم رجعت الى الامارات وبسبب ظروف خارجه عن ارادتنا انتهت اقامتي اما زوجي ذهب الى كندا وجدد اقامتو الحين هو خلص من الامرات ب2013 وقدملنا معامله سبونسر جديده لاني ولدت ابني بدبي وتم القبول من قبل الهجره وعال24شهر طلبو الفحص الطبي وعملنا وبعديها ودولنا ايميل انو بما أنو كان معاي انا اقامه سابقه لم يتم ايقافها ويجب تقديم تنازل عن القديمه حتى يتمكنوا من اصدار اقامه جديده وبعثت الاوراق قبل يومين طلبوا تصحيح للتوقيع وننتظر ان يطلبوا الجوازات سؤالي اذا كنت تعلم حاله مشابه لحالتنا واوراقنا برومانيا مع العلم احنا بالاردن وقد كتبوا باخر ايميل معاملتكم near completely بس لواعرف حاله زي حالتنا وكم اخدت وقت

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      وعليكم السلام ورحمة الله …
      للأسف انا ماعندي معرفة بحالة مشابهة … دعواتي لكم بالتوفيق

  24. محمد سلامه كتب:

    استاذ عبد الرحمن ما هو جديد الكلام علي تعديل قوانين الجنسيه
    انتظرنا السنه الجديده ومفيش جديد عن القانون في البرلمان وتعديله

  25. د.مها حسين كتب:

    السلام عليكم
    محتاجة لمشورتك ضرورى يا فندم
    انتهى الPR لى ولزوجى في سبتمبر 2016 وأولادى الاربعة جددوه وهم الاول يعمل وقدم على الجنسية والثانى آخر سنة جامعة والثالث اول سنة جامعة والأخير GR11ونحن نملك بيت وسيارة وحسابتنا في البوك الكندية مستمرة .والمحامى وقتها نصحنا بعدم التقدم للتجديد لاننا نعمل بالخليج ولم نستوف شروط الاقامة لسنتين والدخول لكندا لرؤية الاولاد عن طريق حدود أمريكا الى ان تتحسن ظروفنا ونستطيع الاقامة مجددا لفترات اطول .عندى استفسارات لو سمحت :
    1- هل الدخول عن طريق اميركا سيكون سهل بالنسبة لنا ؟ او انها ستكون لمرة واحدة فقط
    2- هل لو استطعت المرور من هناك لا بد من مكوثى لفترة السنتين كاملتين لا اخرج من كندا نهائيا لرؤية امى بمصر ؟
    3- لمتى ممكن استعمال البى ار والدخول به ؟ هل ممكن بعد 3 سنوات؟
    4- كيف احصل على فيزا سياحية لاتمكن من حرية السفر ؟
    5- هل لو تنازلت عن الاقامة سيكون سهل ان اقدم علىها مجددا ؟
    اشكرك جزيل الشكر مقدما وآسفة على الاطالة ..

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      ١- انا دخلت من أمريكا مرتين .. مرة طلب فيها الاقامة ومرة عديت بدون مايسأل عن حاجة .. يعني الحكاية مش مضمونة .. يمكن فيه طريقة انا معرفهاش .. سمعت ان اللي بيسافر بالاوتوبيس ماحدش بيطلب منه حاجة .. بس معرفش

      ٢- ماهو كل مرة هتطلعي فيها برة كندا هتبقي تحت رحمة ان عالحدود ماحدش يسألك عن الإقامة .. الحكاية مش قانون بيديكي الحق انك تعدي الحدود بدون إقامة .. الحكاية انها بتحصل أحيانا كتيرة ان ماحدش يطلب اثباتات من الناس اللي بتعدي .. بس ماحدش يعرف ويضمن
      علشان كده لو كتب ربنا وعرفتي تدخلي .. يبقى الأفضل ماتطلعيش تاني لغاية السنتين مايعدوا .

      ٣- القانون بيمنع دخولك كندا من غير اقامة صالحة … غير كده بيعتمد على الحظ

      ٤- ماينفعش تاخدي فيزا سياحية وانتي معاكي إقامة .. هيرفضواالطلب

      ٥- التخلي عن الإقامة له اجراءات سهلة … وبعد التخلي ممكن تقدمي على تأشيرة السياحة .. اما التقديم مجددا على الإقامة فمافيش فيه مشاكل .. بس كله يعتمد على ايه برنامج الهجرة اللي هتقدمي عليه وقتها .. وهل مازلتي مناسبة ليه او لا … فيه ناس تخلوا فعلا عنها وحصلوا عليها تاني عن طريق السبونسر شيب .. بس طبعا اخدوا وقت لغاية الاجراءات ماخلصت

      ليه ماتسأليش المحامي اللي تعاملتي معاه سابقا عن طريقة دخول كندا عن طريق أمريكا .. يمكن يكون عنده طريقة سهلة ومضمونة

      بالتوفيق

      • د.مها حسين كتب:

        ألف شكر يا فندم على الرد السريع والمعلومات .ربنا يسهل ان شاء الله و ابنى يسأل المحامى هناك تانى .تحياتى ..

  26. ابو آدم انشاء الله كتب:

    لطفا ، ناوي اروح كندا في ابريل ٢٠١٧ ، زوجتي حامل و راح تضع مولودها في كندا ، هل يحصل الطفل على الجنسيه الكندية ولا الجواز الكندي ولا لا هاذي ولا تلك وفقط يحصل على شهادة ميلاد و بعد ان يبلغ ال ١٦ او ١٨ يأخذ الجنسيه و الجواز ؟.

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      توصلوا بالسلامة ان شاء الله .. وربنا يقوم المدام بالسلامة
      حسب القوانين الحالية .. هياخد الجنسية والجواز ومعاها شهادة ميلاد كندية إن شاء الله

      تحيتي

      • ابو آدم انشاء الله كتب:

        أكرمك الله يا أستاذ عبد الرحمن، و ألف شكر على ردك الوافي ، أنا سألتك بالتفصيل لانه في مواقع الانترنت و الوكيبيديا كاتبين انه يستثنى حالتين من الحصول على الجنسيه اولا المواليد للدبلوماسيين اللذين يعملون في كندا فلا يحصل ابنائهم على الجنسيه و ثانيا المواليد لأباء و امهات لايحملون الجواز الكندي او الاقامه الدائمه فلا يحصل مواليدهم على الجنسيه او الجواز ،
        كما هو مذكور في الموقع الرسمي للهجره،

        http://www.cic.gc.ca/english/citizenship/rules_2009.asp

        In 2009, you did not become a Canadian citizen if you:
        did not become a citizen on January 1, 1947;
        were born in Canada but were not a Canadian citizen at birth because when you were born, one of your parents was a foreign diplomat and neither of your parents was a permanent resident or Canadian citizen;

        • عبدالرحمن الطويل كتب:


          زي ماهو مكتوب عندك في نفس الصفحة للتعديل اللي حصل في 2015
          الكلام اللي انت ناقله كان حسب تعديل 2009 وتم تعديله في 2015 زي ماهو واضح في الصفحة اللي انت حاططها .. والا انا فاهم غلط ؟

          In 2015, you did not become a Canadian citizen if you:
          were born outside Canada after the first generation (unless one of the exceptions to the first generation limit to citizenship by descent apply);
          renounced your Canadian citizenship or British subject status;
          had your British subject status revoked; or
          had your Canadian citizenship revoked by the government because it was obtained by fraud.

  27. ابو آدم انشاء الله كتب:

    هل علمت عن حاله في ٢٠١٧ لولاده في كندا لسائحين عرب غير حاصلين على اي شكل من أشكال المواطنه الكندية و تم عودتهم لبلادهم بعد الولاده مع طفلهم وهو يحمل الجواز الكندي ؟
    وسؤال اخر لطفا ، هل انت مختص في إجراءات الهجرة او انك محامي تعيش في كندا تستطيع ترتيب أوراق الهجرة بمقابل و كيفية التواصل معك لطفا.

  28. Zaid كتب:

    السلام عليكم .. اخي سؤال اذا كانت زوجتي حامل وذهبت بفيزه سياحيه لكندا للولاده وحصل المولود على الجواز الكندي هل من الممكن ان يحصل الوالدان على اقامه pr او ممكن ان يحصلوا جواز كندي ؟؟
    ما الممكن استفادته من جواز الطفل ؟؟

    • عبدالرحمن الطويل كتب:


      حسب قراءاتي … ويُستحسن أن تسأل بنفسك أحد متخصص في مجال الهجرة والجنسية .. أقول حسب قراءاتي .. لا مميزات أبدا لمن لديه طفل وُلد في كندا ويحمل الجنسية الكندية

      الناس بتعمل كده علشان الولد لما يكبر تكون عنده فرص أكبر في الحياة … ويقدر يرجع يعيش في كندا لو حب ويبدأ حياته الجامعية هناك مثله مثل أي طالب كندي …

      لكن اللي أعرفه ان مافيش أي مميزات للوالدين … ممكن لما الولد يكبر ويشتغل ويبقى عنده دخل مالي كافي .. ممكن وقتها يعمل سبونسرشيب للوالدين

      وزي ماقلت … ده فقط من قراءاتي ….

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *